عوارض خروج از كشور
عوارض خروج از كشور، در خيلي از كشورها به عنوان وسيله اي براي تأمين هزينه هاي مختلف دولتي و توسعه زيرساخت ها استفاده مي شود. در واقع نوعي از ماليات است كه از مسافراني كه قصد سفر به خارج از كشور دارند، اخذ مي شود. اين عوارض به هر دليلي از جمله سفرهاي تفريحي، كاري، درماني يا زيارتي از مسافرين دريافت خواهد شد، يعني فرقي نمي كند شما قصد سفر به كربلا براي زيارت داشته باشيد يا سفر به استانبول را در برنامه سفرهاي تفريحي خود داشته باشيد، به هر حال شما ملزم به پرداخت عوارض خروج از كشور هستيد.
از سال 1403، مبلغ عوارض تغيير زيادي پيدا كرد و به صورت پلكاني افزايش يافت. سفرهاي اول، دوم و سوم به ترتيب مبلغ هاي متفاوت دارند و اين نرخ براي سفرهاي تفريحي و زيارتي نيز متفاوت است. به عبارت ديگر، با افزايش تعداد سفرهاي يك فرد در طول سال، ميزان عوارض خروج از كشور براي او نيز افزايش مي يابد.
اگر شما هم جزء يكي از اين گروه ها هستيد، مجبور به پرداخت عوارض خروج كشور نيستيد. افرادي مانند خدمه پرواز و دريابانان كه به دليل شغل خود مجبور به سفرهاي مداوم خارجي هستند، دانشجوياني كه مشغول به تحصيل در خارج از كشور هستند، بيماراني كه با مجوز شوراي پزشكي براي درمان به خارج از كشور مي روند، جانبازاني كه براي درمان به خارج از كشور سفر مي كنند و افرادي كه پاسپورت سياسي دارند، همگي از پرداخت عوارض خروج از كشور معافند.
شما مي توانيد به صورت حضوري و آنلاين عوارض خروج را پرداخت كنيد. در روش حضوري مي توانيد به شعب بانك ملي مراجعه كنيد يا از دستگاه هاي كارت خوان يا خودپردازهاي مستقر در فرودگاه ها استفاده نماييد. براي پرداخت آنلاين، نيز دو روش براي پرداخت وجود دارد. پرداخت از طريق سامانه هاي اينترنتي پرداخت عوارض خروج از كشور و يا استفاده از اپليكيشن هاي موبايلي مخصوص پرداخت عوارض. با انتخاب روش پرداخت آنلاين مسافران به راحتي و بدون نياز به مراجعه حضوري، عوارض خود را پرداخت مي كنند.
اگر سفر شما به هر دليلي لغو شود، مي توانيد مبلغ پرداخت شده را پس بگيريد. با در دست داشتن مدارك لازم مثل رسيد پرداخت، مدارك شناسايي و مدارك مرتبط با لغو سفر به مراجعي كه از طريق آن ها عوارض را پرداخت كرده ايد، مي توانيد براي باز پس گيري مبلغ عوارض اقدام كنيد. عوارض خروج از كشور براي تمام گروه هاي سني يكسان است و تفاوتي ميان افراد زير 18 سال و بزرگسالان وجود ندارد.
بيشتر بخوانيد: ارز مسافرتي چيست؟
برچسب: ،